Ruben Hultman

Popmuzik Podcast

Ruben Hultman är en talangfull sångare och låtskrivare från Arboga som nyligen släppt en grymt fin EP vid namn Portraits . Om du gillar indiepop/rock med lite extra nerv i så bara måste du kolla in den. En sprillans ny intervju med Ruben kan du läsa här:

Vad har du för dig just nu?

Jag jobbar på Coop Konsum, Arboga, på dagarna och skriver musik på kvällarna. (Om du menar precis just nu-nu, i skrivande stund, så lyssnar jag på Tiny Moving Parts och funderar på att göra mig en nattmacka)

Berätta lite om dig själv.

Jag är (alldeles snart) 20 år gammal, uppväxt utanför Arboga, Västmanland, i en familj av musiker.

Studerade på Rytmus Musikergymnasium och har sedan tonåren spelat i Rock- ( The Hawkins ), Punk- ( Pasted ) och Indie-band ( Sonde Tiem ) innan jag påbörjade mitt solo-projekt.

Har samarbetat med många elektroniska musik-producenter som sångare/textförfattare (senaste releasen med Retinue , Beat In My Heart , har 150.000 plays på Spotify) och även haft rollen som Judas i uppsättningen av Jesus Christ Superstar i Arboga 2016.

Berätta allt om nya EP:n

Jag skrev låtarna i höstas, medan jag pluggade en Psylologi-kurs på Örebro Universitet. Sedan började jag bolla dem med min barndomsvän Zack Liljeberg , som spelar trummor på EP:n. Han agerade även tekniker under inspelningen av bas och sång.

Jonathan Andersson , en nära vän, fick agera studiotekniker när jag spelade in gitarrerna. Körpålägg i Melancholy Melody och Pictures är sjungna av Sofia Gustafsson , en god vän och gammal klasskompis från Rytmus.

EP:n är inspelad till största del i ”9:an” – Sonde Tiems gamla replokal på Sensus Örebro, som Zack tog över från dem innan han flyttade till Los Angeles, för att plugga på Musicians Institute. (Basen spelade jag dock in hemma, sittandes i sängen. Inte jättecoolt, men inte så dumt heller – faktiskt!)

Portraits, som EP:n heter, är mixad och mastrad av Ludvig Ottosson – basist i Brighthaven från Malmö.

Jag vill inte avslöja för mycket om låtarnas betydelse, utan jag vill ge lyssnaren eget utrymme för personlig tolkning. Dock kan jag säga att den röda tråden igenom EP:n handlar om personlig utveckling och att övergå från barndomen till vuxenlivet. EP:n ska helst lyssnas på från början till slut, då låtarna i kronologisk ordning beskriver en mental utvecklingsprocess – där mörker och depression vänds till glädje och hoppfullhet.

Hur skulle du beskriva din musik?

Det här är en fråga jag inte kan ge ett bra svar på utan att det blir en enda röra av klyschor, så jag säger bara som senast jag fick frågan; ”en hel drös av frekvenser”.

Vad har du för dig i sommar?

I sommar fortsätter jag att jobba på Konsum. Jag har fyra nya egna låtar som ska spelas in, eventuellt en liten överrasknings-release och ett par olika projekt med väldigt kontrasterande genrer (från Hardcore till Tropical House) som jag ser fram emot att färdigställa!

Lyssna här!

Ruben Hultman @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011