Idag släpper Mikael Landby sin debutsingel Öppet hav . En låt han framför tillsammans med Linda Ström från Cookies n Beans och som skrivits och producerats av ingen mindre än Elin Bell .
Mikael själv känner ni säkert igen från Pink Pistols som var med i Melodifestivalen för ett par år sedan, samt att han regelbundet är med som sångare på olika event och shower.
Men nu är det som sagt dags för Mikael att visa en ny sida av sig själv med denna singel och kommande EPn som släpps till höst.
Jag ställde några frågor till Mikael om hans nya musikprojekt.

Följ på Apple Music

När föddes idén att släppa låtar som soloartist?
Den har legat där länge. Jag har alltid skrivit själv, men aldrig riktigt haft självförtroendet att tro på låtarna. Det är först efter att jag började samarbeta med Elin som jag kände att jag kunde stå för texterna och musiken. Att vi hittade något. Efter en del olika pop-projekt kände jag att det var dags att göra något eget och till slut landade jag i det här.

Hur växte samarbetet med Elin Bell fram?
Elin är en bra kompis till mig som känner mig utan och innan och det underlättar ju samarbetet. Hon har skrivit texter som går rakt in, som är jag. Sådant vi delat, gemensamma erfarenheter, utekvällar… Sen testade vi att skriva ihop och hittade ett språk som funkade. Några av de låtarna kommer med på EPn i höst.

Om du ska beskriva Öppet Hav med egna ord, vad skulle du säga då?
Låten handlar om att det inte är för sent att ge upp. Att satsa. Bara göra. En pepplåt i ett vemodigt skal.

Vad fick dig att fastna för just den låten som första singel?
Du vet när du hör en låt första gången precis vid rätt tillfälle. Så var det.

Varför blev det just Linda Ström som sjunger med dig på låten?
Jag har alltid älskat Lindas röst! Minns när jag satt på min balkong och hörde Cookies n Beans sjunga och stampa från Lasse i Parken första gången och gick ner och tog en öl och mallade mig för att jag flyttat till Stockholm och bara kunde göra sådana grymma saker. Sjukt kul att hon ville vara med på Öppet Hav .

Vad händer i sommar?
I sommar åker jag till Norrland och hänger med min lilla familj. Sedan har det börja dyka upp lite spelningar också. En perfekt mix med andra ord.

Snabba Frågor
En favoritskiva:
Eva Dahlgren – Känn mig

Resmål du aldrig varit, men vill åka till?
Island

______ har världens bästa sångröst.
Oj, beror ju på vilken genre men jag ryser alltid av James Taylor.

Bästa konsertminne?
Whitney Houston, på rad 16 i Globen.

En låt du gärna sjunger i duschen?
Haha, jag sjunger aldrig i duschen.

Mikael Landby
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011