Idag släpper Benjamin Ingrosso den soul-poppiga singeln Love You Again , som han skrivit tillsammans med Hampus Lindvall .
Jag ställde några frågor till Benjamin som ni kan läsa här:

Svensk Pop Apple Music

Hej Benjamin! Hur har våren varit?

Våren har varit jättebra, det har varit mycket jobb, mycket sitta i studion och försöka samla ihop så mycket låtar som möjligt. Skriver mycket till andra artister också vilket har inneburit mycket jobb, jag har mest suttit nere i studion och grävt ner mig i produktion och melodier.

Du var med och skrev Jag vill ha dig tillsammans med Hampus Lindvall. Berätta lite om arbetet med den, samt hur den blev just Kristian Ravelius låt och inte din egna.

Låten gick väldigt snabbt att skriva, tror det tog drygt fem minuter att få färdigt grundidén, sen kom Hampus ner till studion och hörde idén och vi fortsatte jobba på den och efter ungefär åtta timmar var den färdig. Efter detta visade flera artister och bolag intresse för låten och många ville ha den, mitt skivbolag TEN Music Group hörde den och tipsade om Kristian som dom hade hittat på Instagram. Kristian kom snabbt därefter upp på kontoret för att lyssna på låten och han gillade den verkligen, efter det testade vi att spela in den med honom och det lät riktigt bra. Anledningen att jag inte gjorde den var för att jag redan hade min nya singel Love You Again färdig och kände att jag ville fokusera på den.

Nu släpper du Love you again. Om du skulle beskriva den låten, vad skulle du säga då?

Jag älskar den låten, den är sjukt mycket jag, väldigt soulig med mycket melodier och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Detta är den första låten jag får släppa som är soulig vilket känns väldigt kul.

Är den inspirerad av en viss person?

Det skulle jag inte säga, jag och Hampus satt och jammade och melodin och texten kom ganska naturligt.

Vad tror du, är musiker mer kärlekskranka än andra?

För mig blir det oftast kärlek som jag skriver om, jag vet inte varför, det är nog mest eftersom jag själv lyssnar på kärlekslåtar. Det har nog inte med att man är musiker att göra utan varierar säkert från person till person.

Soundet är somrigt och även souligt. Är just det souliga en väg som du vill utforska mer, eller var det låten som krävde det?

Soulmusik har jag lyssnat på sen jag var liten, när jag var liten lyssnade jag mycket på Paul Mccartney , Elton John , Hall & Oates , Stevie Wonder och Ted Gärdestad . Nu får jag visa min souliga sida mer vilket väl egentligen är den sida jag gillar mest.

Kommer du göra något speciellt under sommaren som du ser fram emot?

Förhoppningsvis kommer jag gigga mycket och jobba vidare på min musik!

Tack, och ha en underbar sommar nu!

Tack detsamma, ha en trevlig sommar!


Benjamin Ingrosso
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011