Premiär!
Förra året släppte JRSS singeln Somna till som jag då skrev om här på bloggen. Nu är det dags för ny singel och vi har fått äran att premiärspela videon till låten Östbergahöjden . Bakom namnet JRSS hittar vi Johan Sigerud och videon är gjord av Sudden Light Visuals . En liten intervju som jag gjort med Johan där han berättar lite om sig själv och den nya singeln kan du läsa här:

Popmuzik Podcast

Vad har du för dig just nu?

Jag repade precis med livebandet inför vår första spelning tillsammans nånsin för en liten släppgrej den 25:e maj på ett ställe som heter Green Room på Norrlandsgatan 22. Är spännande och lite nervöst med premiärer, men sjukt kul. Kom dit om du är sugen, alla är välkomna!

Berätta lite om dig själv.

Jag hittade ett tidningsurklipp hemma på mitt pojkrum nyligen från när jag var månadens medlem i tidningen Stålmannen. Där svarade jag på frågan ”om hela världen skulle veta någonting om dig” med svaret: att jag älskar serier och godis.

Förutom det är jag en person som sjunger, producerar och skriver låtar och som haft några band, producerat, remixat och gästsjungit med andra artister sedan jag fick skivkontrakt med mitt indiepopnoiseband som tonåring.

Har gjort mycket annat inom musik också sen dess typ drivit hiphopskivbolag, indieklubbar och sånt. JRSS är det första jag gör på svenska språket någonsin, och kanske mitt första renodlade soloprojekt.

Vad står JRSS för?

Det är mina initialer plus en till bokstav som står för den viktigaste personen jag känner.

Berätta om nya singeln Östbergahöjden och säg gärna några ord om videon.

Som allt i JRSS så utforskar låten gränslandet mellan minnen och nutid, både i text och musikinfluenser.

Under några år i skarven mellan tonåring och tjugonånting bodde jag i ett kollektiv i förorten Östbergahöjden där vi bland annat åt glass till frukost, skrev dikter, chattade ICQ och skapade en egen liten värld på nåt sätt. Den känslan av oceaner av tid kan jag sakna ibland. Känslan av vilsenhet inte. Videon försöker fånga det vi hade, att ha sitt gäng och känslan att vara vi mot världen.

Denna video, den förra och dom kommande är gjorda av Jon Lindroth Sudden Light Visuals . Vi bollar idéer och låtar ihop som en sångare och trummis typ, och han är en viktig del av JRSS.

Har du några spelningar inbokade under sommaren?

Marcus ( Ranjith Royal ) kommer börja boka in spelningar nu i samband med singeln och vår första livespelning, men ett datum på terassen på Berns är klart i början på augusti och andra spelningar på gång.

Vad ser du mest fram emot i år?

Att spela live igen efter studiovibb i några år, samt göra klart fler JRSS-låtar, några av dom kan höras om ni fångar livebandet framöver, annars efter sommaren.

Då tar vi och kollar på videon och lyssnar på låten!

JRSS @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011