Intervju: 7 Days In Alaska

Popmuzik Lover Patreon

Det norska indiebandet 7 Days in Alaska släppte i februari sin debutsingel Us Against The World och är nu tillbaka med sin sprillans nya singel Hey Girl . Med sköna riff, lekfulla synthar och hooks som bara vill få mig att fortsätta lyssna så kan jag konstatera att jag fått ett nytt norskt favoritband.

För att få lära känna bandet lite mer och för att få veta mer om deras nya singel så fick jag en intervju med 7 Days in Alaska som du kan läsa här:

Hej 7 Days In Alaska! Vad har ni för er just nu?

Hei! Nu förbereder vi oss för sommarens spelningar och är rätt och slätt super peppade på att äntligen släppa ny musik.

Vilka är ni? Berätta gärna lite om bandet.

7 Days In Alaska är ett alternativt pop/rockband från Norge. Vi är aktuella med vår anda singel Hey Girl, så kolla in den på Spotify eller där du streamar musik. Medlemmar är Martin Bjerke (sång), Christer Gundersen (gitarr), Mugi David (bas) och Lars Takla (trummor).

Er nya singel Hey Girl, berätta om den!  

Det var väl Christer och jag (Martin) som satt och snackade länge i studion om detta med ideal och förebilder. Med instagram/facebook/twitter får vi hela tiden information om vad andra personer gör, hur de ser ut och hur de uppför sig. Så vi ville prata lite om det, att folk är rädda för att vara sig själva idag. Vi upplever också kanske att pressen är större på tjejer, något som vi menar är onödigt och synd. Så det är helt enkelt en låt om att folk ska var sig själva, ”Hej Girl” – du är bra precis som du är!

Hur skulle ni beskriva er musik?

Stort, lekfullt och ambitiöst. Mest av allt vill vi inspirera!

Vad inspireras ni av? Har ni några förebilder inom musiken?

Vi inspireras av mycket. Det är cheesy att säga, men vi inspireras mest av allt av livet och allt som det för med sig.

PVRIS , The 1975 och 30 Seconds To Mars är några vi ser upp till.

När kan vi förvänta oss ett debutalbum?

Man kan helt klart förvänta sig ett debutalbum om inte alltför lång tid. Vi kan berätta att vi arbetat länge på albumet. När vi reste till LA för första gången för två år sedan, var det debutalbumet som vi började jobba emot. Vi har inte gått ut med några detaljer ännu. Allt har sin tid.

Hur har inspelningarna av albumet gått till så här långt?

Det har varit en fantastisk resa så här långt. Vi har redan fått resa mycket för att ge detta albumet liv. Vi har varit i LA och jobbat med Nathan Dantzler och Riley Friesen , samt Nord Irland med Tre Sheppard . Och vi har ett par turer kvar till USA som ska genomföras innan det är klart. Så det har varit en lärorik process och vi har tagit god tid på oss för att få det resultatet som vi vill.

Varför valde ni 7 Days In Alaska som bandnamn?

7 Days in Alaska är ett väldigt symboliskt namn för oss. När vi startade bandet så visste vi att vi måste dedikera en stor del av vår tid, egentligen all tid vi har, för att lyckas komma dit vi vill. Och det är klart, att göra karriär inom musiken är svårt idag.

”Hvis vi man blir kastet ut i Alaska (slik man ser for seg den ville Alaska på film) i 7 dager, hvor man kun har seg selv, sin eventuelle tro, hender og ben, og får beskjed om å overleve”.

Så det är en uppoffring, och de flesta skulle nog inte klara det. Så det är en påminnelse för oss, till varför vi gör det här och varför det är så viktigt för oss.

Vad ser ni mest fram emot i år?

Det är så mycket. Vi har signat för MTG Music och har en spännande sommar framför oss när vi nu ska ge oss ut på vägarna igen.

Är det något ni vill lägga som ni vill säga?

”Til lesere der ute, så hadde vi satt utrolig stor pris på om dere hadde sjekket oss ut på facebook/instagram/spotify osv. (@7daysinalaska) 
Lets spread the looooooove <3”

Lyssna här!

7 Days in Alaska @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011