Alla har sina favoriter när det kommer till Melodifestivalen.
Den mest vanliga svaret när jag frågar vilken som är det starkaste minnet från Melodifestivalen är för många när Loreen vann. På något sätt har just Euphoria blivit synonymt med den moderna Melodifestivalen och även Eurovision.
Men den moderna Melodifestivalen har ju pågått i 15 år, och det har dykt upp en hel del fantastiska låtar under åren.
En av de första tidiga favoriterna för mig var En gång för alla 2004 med Nina och Kim från gruppen Friends . Klassisk Steps-aktig schlager som inte hade någon chans i sin deltävling.
En annan stark favorit var såklart Keep on walking med Salem Al Fakir . En av hans bästa låtar innan han försvann in som låtskrivare och feature på EDM-singlar.
Eller Love in stereo med Ola . Fantastisk låt, som tyvärr inte kom vidare från Andra Chansen.
Alcazar rebootade sig själva med Stay the night efter att Magnus lämnat och släppte med den sin ultimata Alcazar-låt.
Frustrationen när inte Josef Johansson gick vidare med Hela Natten 2014 med årets bästa låt. Visst, han kanske var svår på scenen – men låten! Herrejävlar vad bra den är!

Skicka in din musik

Ja, ni förstår. Listan på bra låtar från Melodifestivalen kan göras hur-lång-som-helst.
Så jag slängde ihop en spellista med en knippe favoriter från de senaste 15 åren. Dock inga vinnare, för dem antar jag ni redan hört till leda, och det känns som världen inte behöver en till samling med Euphoria eller Det gör ont , hur bra de än är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011