Denna vecka har Melodifestivalen kommit till Malmö. En av landets bästa Mellostäder om jag ska vara ärlig. Det är bra stämning här under veckan, och vi som jobbar med Melodifestivalen blir väl omhändertagna av kommunen och det är alltid en av de bättre välkomstfesterna här nere i söder. Perfekt kombination av värdskap och lokal marknadsföring i mina ögon.
Även publiken under genrepet brukar vara extra taggade. Det kan ju ha att göra med att det brukar bli en del schlagertokiga danskar som kommer hit för att uppleva spektaklet på svensk mark också. Det ger ju alltid en speciell krydda med Tuborg- och röd pølseandedräkt i arenan.

Följ på Apple Music

Denna vecka skulle det vara Gina tillsammans med Charlotte Perrelli som skulle leda showen. Men på grund av en reklamkampanj med Charlotte fick SVT kalla fötter och valde att enbart ha med henne som shownummer. Men manusförfattarna Edward af Sillen och David Sundin har istället gjort shownummer av Charlottes prator, där hon sjunger hur man röstar, samt att hon sätter sig ute i publiken med popcorn för att se showen, nu när hon för en gång skull är ledig en hel kväll och faktiskt kan gå på Melodifestivalen. Hysteriskt kul gjort.
Men allt börjar med en återvinning av Flickorna från Småland som gjordes 2009 med Charlotte och Lena Philipsson , fast denna gången är det Gina och Charlotte och de skojar lite om sina ursprung. Inte lika showigt som förra veckan, men minst lika underhållande.

Om ni älskade Stina Ekblad förra veckan, kommer ni bli minst lika glada i två andra dramatenskådisar, nämligen Peter Haber och Krister Henriksson som reciterar Vem e dé du vill ha med Kikki, Bettan & Lotta . Underbart nördigt och fruktansvärt kul.
Men roligast bli det när de kör ett nummer om den döende Schlagerdivan som måste räddas. Bara ett enda like på Facebook kan hålla henne vid liv i en hel vecka som läses av Claes Elfsberg . Detta följs av att Perrelli (självklart) sjunger Här är jag , en låt om schlagerdivan, där de använt Helene Fischers Atemlos durch die Nacht som grund med lysande überschlagertext. Det är schlageronani för schlagerfansen om något och extremt underhållande. Genialt!

Vi bjuds med andra ord på ett minst lika underhållande program denna vecka, och istället för diskad artist så får vi som sagt en diskad programledare.

Låtarna då?
Det är ett svagare statfält än förra veckan. Det är egentligen bara en tydlig vinnare och en tydlig förlorare, men däremellan är det faktiskt bara dagsform och vad som går hem i stugorna som kommer avgöra vilka som får åka hem eller vidare.
David Lindgren har charmen som sitt vapen, och ett snyggt nummer. Jag tror även att folk kommer uppskatta låten och dess mix av arenapop och EDM.

Då tror jag tyvärr att Victor och Natten är veckans förlorare. Det låter bättre när jag ser det på genrepet, och han får igång ett ganska bra party med sina cheerleaders på scenen. Men det är fortfarande lite för svagt för att det ska kunna ta sig vidare, utan detta får ses som en bra reklamkampanj för Victor och hans musik. Det kommer ju fler singlar som sagt.

Jag tycker Hunger är en bra soulpoppig låt, men den har dalat lite för mig under veckan. Molly Pettersson Hammar har en fantastisk bra röst, men kanske inte den där hungern som låten behöver för att lyfta helt, och hon pendlar mellan en femte och fjärdeplats i min bok.

Då har jag tydligt vinnarkänsla av Isas låt. Jag är fortfarande personligen inte helt övertygad av låten – men jag är inte helt såld på denna typ av ballader. Men hon har den enda låten som verkligen sticker ut denna vecka, och hon har ett snyggt och effektfullt nummer. Det tor jag kommer gå hem hos många.

Krista Siegfrids är även hon en som pendlar mellan inne och ute i min bok. Hon är underhållande och levererar en nyklassisk popschlager som många ändå kommer uppskatta. Det är ett underhållande nummer och bara ren skär glädje. Är folk inne på glatt i kontrast med Isa och PUT, så tror jag detta är en låt som jag överraska.

Efter Krista är det dags för Black, Farbror Blå och Överste Senap att köra sin balkanballad. Jag tycker ju detta är vansinnigt sömnigt. Visst den har sina kvalitéer men jag tycker fortfarande detta är väldigt tråkigt. Så Patrik , Uno och Tommy får nog se sig utröstade denna vecka.

Sist ut är debuterande Wiktoria . Hennes nummer har verkligen varit snackisen för veckan. Det är snyggt, det är läckert, det är kanske inte helt självklart för tre minuter, men när Wiktoria nu fått till lite rörelse och leende i det i början stela numret känns det faktiskt ganska säkert att det ska gå vidare. Det är en bra låt, som dels höjs av numret (för att det är snyggt) och dels dras ner av det (för att det inte händer så mycket). Den balansgången kan som sagt göra flipp eller flopp – men jag tror ändå på flipp.

Vilka låtar går vidare då?
Som sagt, det är en sjukt svår vecka utan några självklara favoriter mer än möjligen Isa då. Men om jag skulle våga mig på en tippning hade jag nog sagt:

Till final:
I Will Wait – Isa
Save Me – Wiktoria

Till andra chansen:
We are Your Tomorrow – David Lindgren
Faller – Krista Siegfrids

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011