Malmö hade som sagt ett lite svagare startfält denna vecka, men även Skåne lyckades skapa schlagerspänning en lördagskväll.
Utslagna i första omgången var väl inte helt oväntat Victor och Natten samt grabbarna PUT . Det kändes rättvist och var väl så det skulle bli.
Men sedan blev det lite konstigt.
Visst, jag gillar David Lindgrens låt, så egentligen ska jag väl inte gnälla att Barnkanalens tittare röstade honom till final. Jag gillar hans Jean Michel Jarre -lasernummer. Men jag måste ändå erkänna att jag helst skulle se honom i andra chansen. Där hade han fått gå vidare utan större gnäll från min sida.

Nordiska Favoriter

Nu var jag inte helt imponerad av Isas powerballad under veckan, men visst kändes det som en låt som borde gått direkt till final? Kanske att folk kände som jag. Den är bra, men inte helt fantastisk. Vet inte. Andra chansen fick det bli för Isa, och det ska hon nog vara glad för ändå om en tänker efter. Det är svårt med ballader. De måste växa på en, och med en lansering på Spotify ikväll kommer nog fixa en biljett till Solna från Halmstad som i en liten ask.

Molly Pettersson Hammar fick andra biljetten till andra chansen. Det var hon absolut värd. Finns inte så mycket att säga om det. För mig pendlade hon mellan en femma och andra chansen när jag skulle rösta. Det fick bli femma. Istället visade det sig att Krista Siegfrids skulle haft den platsen när alla röster räknats. Jag gillade dock Kristas schlagerpop, och framförallt Krista som person. Extremt underhållande kvinna med självdistans och stor portoin humor. Lätt att äska. Hoppas vi får se med av Krista här i Sverige. Antar att hon redan ikväll blir bokad till samtliga Pride-festivaler under sommaren.

Men jag fick i alla fall rätt när det kom till Wiktorias EDM-country.
Hennes låt och något spektakulära nummer räckte uppenbarligen ända till final vilket jag är glad över. Den var värd att komma dit, och detta får ses som en riktigt bra lansering av en ny artist. Hennes management satsade stort, och hade det gått åt helvete hade det gjort det med musik (you see what I did there?) Men istället drog de vinstlotten som lyckades ta Wiktoria till final. Grattis alla inblandade.

Än en gång är dock Melodifestivalens största hjältar Gina Dirawi , Edward af Sillen och David Sundin . Gina är så otroligt proffsig som programledare. Hon finner sig, och klarar av att vara spontan för att i nästa sekund återgå till manus. Manus ja, det är fortfarande Edward och David som ska tackas till ett av de bästa Melodifestivals-säsongerna på mycket länge. De är aktuella i sina skämt, vågar driva med folk, har rapp humor, och deras inslag av Dramatenskådisar som tolkat Melodifestivallåtar samt Jonas Gardells schlagerskola är briljanta.
Denna vecka lyckades de till och med få den diskade programledaren Charlotte Perrelli vara med i TV mer eller mindre oavbrutet. Detta igenom att hon sjöng de prator hon hade, eller bara drev med hela händelsen, förutom de redan spikade sångnumren. Så smart!
Bäst blev så klart inslaget om Rädda Schlagerdivan (där en like kan hålla en Schlagerdiva vid liv i en hel vecka!) Till detta släppte de även låten Här står jag, som är en cover på Helene Fischers Atemlos durch die Nacht , fast omskriven till svenska. Galet kul. Självklart har de vett att släppa låten på Spotify direkt efter sändning.

Trots att det blev ett lite överraskande resultat, så röstade vi hela 4.647.934 gånger denna vecka. Med andra ord. Årets andra röstningsrekord.
Vem har påstått att Melodifestivalen inte engagerat?
Nästa vecka blir det Norrköping för tjyven.
Vi ses där!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011