Ulrik Munther blev idag Guldbaggenominerad som bästa manliga huvudroll för sin insats i filmen Efterskalv . En film där han med starka uttryck och få ord gestaltar John, en tonåring som återvänder till sitt hem i ett litet samhälle efter att ha suttit i ungdomsfängelse.
Det blir gripande, plågsamt och väldigt bra. jag är ärligt talat förvånad över hur duktig Munther är i filmen. Det kändes varesig tillgjort eller pinsamt – vilket om det hade gjort det, förhoppningsvis inte skulle ha resulterat i en nominering.
Även Amy Deasismont blev nominerad till en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll i filmen Min Lilla Syster . Amy är kanske mest känd för att vara sångerskan Amy Diamond och har liksom Munther en karriär som började som tonårsartist.
Två musiker som med andra ord klarar av att behärska både sången och att vara skådespelare.

Nordiska Favoriter

Det kanske är just musiker som är våra nästa skådespelare?
Snart får vi se Tove Lo som cyborg i en framtidsthriller, eller Agnes Carlsson som heroinist i ett tungt drama som börjar på botten och gräver sig djupare ner i misär.
Eller varför inte en romantisk komedi där de rollsatt Eric Saade som den coola rivalen mot mysnörden som spelas av Danny Saucedo och de båda slåss om samma tjej.
Vem vill inte se Håkan Hellström i huvudrollen när de gör en re-boot av Johan Falk eller Jocke Berg som Wallander ?
Ni ser ju själva vilka möjligheter det finns för dagens artister att dryga ut sitt CV en smula med en filmkarriär.

Men fram tills dess skickar jag än en gång ett stort grattis till Ulrik och Amy för två lysande rollprestationer!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011