Jag har under alla år med bloggen haft ett av mina längsta och käraste samarbeten med Petter Seander och hans PR-bolag Birds Will Sing For You .
Han har fått mig att upptäcka Ms. Henrik , H.M. Hammarin , Luna Green och Pretties For You för att bara nämna några artister.
Nytt år betyder dock nya utmaningar och Birds Will Sing For You har nu bildat skivbolaget Birds Records , där första släppet var Kristian Anttilas singel Livet är det som pågår medan du väntar på sådant som aldrig händer i slutet av förra året. Detta är bara första i raden av musik som kommer att släppas via Birds Records.

Nordiska Favoriter

För att börja stort och framförallt roligt blir det fest med stora delar av fågelfamiljen nu på lördag den 16:e på Oceanen här i Göteborg (lugn alla i Stockholm, de kommer dit den 28:e). Då kommer Ms. Henrik, Cajsa Siik , Simon Norrsveden och Luna Green dit tillsammans med Valen Agency och H.M. Hammarin i DJ-båset. Allt går under namnet Birds Records Revue .
Jag ställde några frågor till Petter inför helgens festligheter.

Birds Will Sing For You har blivit med skivbolag. Vad fick dig att starta ett skivbolag?

Under åren som jag drivit Birds Will Sing For You så har vissa artister återkommit hela tiden, blivit vänner, extra familj. Det är dom som är Birds Records nu. Blir nästan som ett kontrollbehov till sist – musiken är för bra för att släppa ifrån sig till nån annan. My precioussss. Paradoxalt det där – man vill att alla ska höra och man vill ha det helt för sig själv samtidigt?

Vad ser du som utmaning och fördel med att starta ett indiebolag?

Den huvudsakliga fördelen är att få vara med och utveckla musik som jag själv älskar. Dessutom: vem gillar inte snabba beslut, små organisationer, tydliga linjer? Det blir ett driv, fart som är beroendeframkallande. Nackdelen är såklart att vi lever i en så differentierad värld att det är asjobbigt att berätta för alla att just det här är vad dom behöver. Det är ju rätt nedslående att snegla över axeln på tunnelbanan och se att alla sitter och lyssnar på ”Middagsmusik”-playlisten på Spotify. Musik som är bra att äta till.

Hur föddes idén till Birds Records Revue?

Jag tycker vi ser en alltmer kontrollerad popvärld, i den aspekten att varje del av ett framträdande allt som oftast strävar efter att återspegla en inspelning. En rädsla för sin egen publik. Det ska vara så maxat, så säkert, så stelt. Jag tänker istället på framträdande, generellt, som ett komplement till inspelning. Få in lite luft och lite klackspark i det hela. Ladda rummet. Konceptet inspirerades av till exempel skivbolaget Stax paketturnér under sextiotalet – ett husband och sen får artisten gå in och lita på sin röst, sin låt, trots att den har nya kläder. Det ska vara kul med live, hörrni.

Blir det en återkommande händelse för er?

Konceptet finns där, bandet finns där så jag ser ingen anledning att stanna. Ring så spelar vi, typ. Men line-upen kommer såklart variera efter vilka som vill hänga med.

Vad är förhoppningarna inför kvällarna?

Att folk ska tycka det är lika mäktigt som vi själva tycker! Come on down!

Vad kan vi förvänta oss från Birds Records under 2016, och vad ser ni personligen fram emot under året?

Vi släpper ett album med Kristian Anttila i februari, hans första rakt igenom akustiska. Sen blir det nya grejer från MIRA och Leo Skywell i vår. Cajsa Siik, Luna Green och Simon Norrsveden är alla i studion och på gång med nytt under senare delen av året.

Så ta vagn 3, 9 eller 11 till Stigbergstorget och gå till Oceanen för att få helgens absoluta röj!
Det kostar som en finöl på krogen (100 kr that is).
Du kan läsa mer om eventet på deras Facebook-sida
.
[wpbanners id=”5″]

Birds Records
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011