Året går mot sitt slut.
Det har än en gång varit ett fantastisk musikår vilket varit kul för en blogg som dagligen törstar efter ny musik. Förhoppningsvis kommer 2016 bli minst lika roligt och spännande ur musiksynpunkt.
Men innan vi lämnar 2015 bakom oss, är det dags att summera det bästa med December.
Johan och Susanna listar här fem höjdpunkter från månaden som gått.

Skicka in din musik

Susanna listar Decembers bästa:

Brian Fallon – A Wonderful Life
Brian Fallon släpper nästa år sitt första soloalbum och i december fick vi ett första smakprov i form av den fina låten A Wonderful Life .

Albin Lee Meldau @ Folk
Albin Lee Meldau är en sångare och låtskrivare från Göteborg som i början på nästa år släpper sin debutsingel. Tillsammans med en vän gick jag och lyssnade på Albin för ett par veckor sedan och när vi gick där ifrån var vi lite tagna faktiskt. Det är inte ofta en artist lyckas förmedla både smärta och glädje på scen på ett sådant unikt sätt som Albin gör. En helt fantastisk röst har han också.

Stugan med Kristian Anttila – Hisingen – Manhattan
Jädrans vad bra! Känner att jag helt klart måste börja lyssna mycket mer på Kristian Anttila.

Bishat – Some Things
I början på nästa år släpper Bishat sin debutsingel, men redan nu fick vi lyssna till låten Some Things som är en cover/mashup gjord utifrån tre låtar som inspirerat henne. Göteborg levererar som vanligt och vi verkar ha fått en ny stjärna.

Västerbron – Vilse i varuhuset
Stockholmsbandet Västerbron släppte nya singeln Mall av Skandinavien som efter påtryckningar från ett visst köpcentra bytte namn till Vilse i varuhuset . Bandet levererar som vanligt och visar att de är ett av de mest intressanta banden i Sverige just nu.

Johan listar Decembers bästa:

Saint Jin & Rasmus Viberg – Colorful Brightness
Lekfulla poplåtar är bland det bästa jag vet. Som när Malmö-duon Saint Jin bjudit in Rasmus Viberg att sjunga på singeln Colorful Brightness . Med somrig Dario G -känlsa i melodin och en produktion som gör mig lycklig har detta varit Decembers mysigaste poplåt!

Troye Sivan – Lost Boy
Det är så många bra låtar på Troye Sivans debutalbum Blue Neighbourhood att jag inte kan bli annat än imponerad av den unga australienska sångaren. Min senaste obsession är Lost Boy .

I say I wanna settle down
Build your hopes up like a tower
I’m giving you the run around
I’m just a lost boy
Not ready to be found

Det är just den textraden som slår mig som fantastisk. Att tala om till den kille som kärat ner sig i en att jag inte är killen för honom. Troye sätter verkligen orden på allt jag själv känt i hela mitt liv med sina låtar.

Stugan med Kristian Anttila – Hisingen – Manhattan
När Kristian Anttilas låt Hisingen – Manhattan görs om till en OMD :fierad synthpoplåt är det omöjligt att inte älska den. Det är producentduon Stugan som ligger bakom genidraget att göra om indiepop från Göteborg till brittisk synth.

Evelyn Mali – Ishav
Ishav är en vacker vinterlåt av den norska sångerskan Evelyn Mali. Man känner verkligen vintern och värmen från den personen man vandrar omkring i snön tillsammans med i denna filmiska låt.

Sophia Somajo – Klein Blue
Först fick vi ett smakprov från Sophia Somajos kommande EP The Last Summer i form av titelspåret, som var hennes samarbete med Seinabo Sey . Sedan släppte hon singeln Klein Blue vilket är en stor poplåt som nästan är omöjlig att inte älska.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011