De flesta känner kanske till Julia Adams som en av medlemmarna i duon Little Marbles. Bandet existerade under sex år mellan 2006 till 2012, då Julia och Linn Tabudlong Jonasson gick skilda vägar. Efter det började Julia skriva musik på egen hand. Det blev några år av slit att hitta sig själv och sin egna röst. Det skulle vara en mix av pop och r&b, men hur skulle hon komma dit?
”Jag testade med lite olika folk, men inget kändes rätt, och sedan gick jag in i studion med Jens våren 2014. Då började vi på riktigt att prodda.”

Svensk Pop Apple Music

-Hur träffades du och Jens Resch (Chords) och börja jobba tillsammans?

Vi träffades första gången på Kuba faktiskt när vi var där och spelade på Peace and Love-festivalen. Jag var där med Little Marbles och han var där med Timbuktu. Jag har alltid varit ett stort fan av honom för jag har lyssnat på Helt Off när jag var runt 14 år, så jag hade lite koll på honom, samt att jag hört grejer han gjort och tyckte det lät häftigt. Sedan jagade jag honom i typ ett år och han hade inte tid för han skulle göra nya Timbuktu-plattan, allt som var viktigare än att jobba med en rookie liksom. Men tillsist började vi jobba och vi klickade direkt. Jag hade det på känn att det skulle bli bra. Ibland bara vet man, så det var skönt.

-Vad är den gemensamma nämnaren med EPn?

Uppbrott är ett bra ord som förklarar EPn.

-Som jag var du och en tjejkompis som gick isär och 0400AM är om en kille du inte längre träffar.

Allt Jag Nånsin är också en breakup historia, och de andra två är också åt det hållet.

-Är det mycket drama i ditt liv?

Jaaa. Jag har nog en tendens att skapa lite drama, för det behövs för att kunna vara kreativ. Sedan när man skriver saker på papper blir det så mycket större än det egentligen är. Vilket jag gillar, men det är lite så det blir.

-Hur ofta får du meddelande klockan 04:00 på morgonen?

Inte så ofta längre. Jag har haft en ganska lång partypaus och går och lägger mig ganska skapligt. Har kanske blivit lite vuxen. Jag får väl en kris igen vid 30 och drar igång igen, så fråga mig om fem år. Haha.

-Det var ju många upprörda musikskribenter för marknadsföringen. (Det skickades ut ett SMS om låten klockan 04:00 en tisdag, och somliga hade uppenbarligen inte mobilen på ljudlöst eller ”Stör ej” under natten).

Ja, det var jättekul, för jag satt på ett plan mot LA på dagen allt hände. Så när vi kom fram hade jag missat allt. Jag trodde inte att någon skulle bry sig så, men ändå hoppades vi ju att folk skulle uppmärksamma det i och med att det var en kul grej vi kom på.
Jag hade inte ens tänkt på att folk skulle kunna bli irriterade över det.

-Din relation med Drake verkar vara väldigt djup.

I wish!

-Har han varit en stor idol länge?

Ja, ganska länge. Från och med Take Care-plattan 2011. Det var väl då jag verkligen fastnade för honom. Sedan dess har jag varit väldigt hooked och lyssnat mycket på honom.

-Så det var ren fan-starstruckedhet som gjorde att du spelade in Hotline Bling-covern?

Ja, jag hade lyssnat på den låten på repeat. Jag blir så med låtar jag fastnar för att jag kan lyssna på den konstant under två veckor. Jag kan inte lyssna på något annat, så det är helt sinnessjukt. Det var en sådan låt. Sedan var det som att jag var tvungen att översätta den på svenska. Det tog säkert två veckor att få det till att kännas bra. Så då kände jag att nu har vi det, nu spelar vi in.

-Vad tyckte du om videon?

Jag älskar den! Jag höll på att börja gråta när jag såg den. Helt fantastik! Jag tyckte han var så söt! Haha.

Under December åker Julia på turné tillsammans med Systraskap och Hanna Järver under namnet FTBBITASAT – Find The Biggest Bitch in Town and Start a Tour.

-Är du en stor bitch?

Jag skulle nog vilja vara mer bitch än vad jag är tror jag. Haha.
Jag har blivit bättre på att inte bli trampad på, men jag skulle nog vilja bli lite bitchigare. Det är ett bra namn på vår turné, alla tjejer borde vara bitches.
Speciellt i den här branschen där det är ganska tufft att vara tjej, och speciellt nu när jag är ensam.

-Sedan känns det som kvinnor får börja ta mer plats, vilket är underbart.

Absolut. Det är så många kvinnliga artister som kommer fram nu, så det är jättekul.

-Vad kan vi förvänta oss av turnén?

Jag tror det blir kul att det är tre ganska olika akter som delar på samma scen under en kväll. Det blir lite som en festrival över det hela, vilket jag tycker är en kul grej – i alla fall om jag själv skulle gå på konsert att få tre akter till priset av en.

-Vilken superhjälte skulle du vilja vara?

Jag skulle vilja vara Skalman i Bamse – om han är superhjälte. Han är ju supersmart och han är bara i sin person hela tiden. Jag gillar honom, han är cool.

-Vilken är din bästa konsertupplevelse?

Den jag kommer på på rak arm var Seinabo Sey på Münchenbryggeriet i vintras. Det var helt magiskt. Det är inte ofta jag får gåshud av att se en livespelning, men då var det det.

-Vinyl eller Spotify?

Spotify

-Vem skulle du vilja gjorde dig sällskap på en öde ö?

Jag får väl säga Drake då.
Eller kanske Justin Bieber . Han skulle behöva lite perspektiv på livet tror jag. Att vara med mig på en öde ö hade nog varit bra för honom.

-Vilket perspektiv hade du gett honom?

Att livet inte är så hemskt som han tror. Det är inte så jävla synd om honom som han tycker.

Julia släpper sin EP Chanslös idag, som du kan lyssna på här:

FTBBITASAT:
10 december Lund, Mejeriet
11 december Norrköping, Arbis
12 december Jönköping, Bongo Bar
18 december Göteborg, Pustervik
19 december Stockholm, Debaser Strand

Julia Adams
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011