RA släpper den 11 mars sitt debutalbum Scandinavia .
Bandet bildades i ett kollektiv i Malmö 2012 och utgörs av Simon Minó (sång,trummor), Erik Blondell (bas), Felix Mårtensson (gitarr) och Martin Nilsson (gitarr). RA skapar monotont pulserande gitarrbaserad musik för sinnets mörka motorvägar. Med uppmärksammade spelningar på bland annat Copenhagen Psych Fest och Roskildefestivalen har de gjort avtryck på den skandinaviska livescenen.

Favoriter Apple Music

Susanna fick en intervju med Simon Minó och denna kan du läsa här

Kan du berätta lite om albumet?

Vi har skrivit de senaste två åren och sista året har vi spelat in. Det har varit mycket jobb med skivan och vi är jättenöjda. Vi har börjat gå mer åt punkhållet och mycket på skivan har blivit hårdare än det vi gjort innan. Texterna handlar väl allmänt mycket om livet och relationer. Musiken skriver vi tillsammans och texterna skriver jag.

Vad inspireras du av när du skriver texter?

Det som inspirerar mig mycket när jag skriver texterna är stämningen i umgängeskretsen och annan musik. Blessure Grave är ett av mina favoritband som jag inspireras mycket av.

Ni har turnerat i Japan, kan du berätta lite om det? Är ni stora där?

Nej, det kan man inte säga men vi har en del fans där. Jag var där en månad själv förra året, reste runt och var bland annat i Tokyo där jag fick kontakt med en bokare som bokar punkband och han gillade oss jättemycket. Han fixade tre spelningar till oss så vi var där och spelade. Det var skitkul och väldigt annorlunda mot att spela i Europa. Här kommer det inte supermycket folk när vi spelar. Där var det fullt på alla spelningar vi gjorde fastän folk inte riktigt vet vilka vi är. Och vi sålde mycket skivor som de ville ha signerade och de ville ta bilder med oss. Det var väldigt speciellt.

Ska ni åka tillbaka och spela?

Efter att vi spelat så åkte jag och min bror, som spelar gitarr i bandet, vidare själva och reste runt i Shanghai, Hong Kong och Sydkorea. Där fick vi också lite kontakter, så vi är sugna på att åka tillbaka i höst och spela i Tokyo, Hong Kong och så där.

Har du någon speciell upplevelse från någon konsert som du kan berätta om?

Det är nog Roskilde då, för det är den största publiken vi haft, med nästan 2000 personer i publiken. Tidigare hade vi kanske haft 400. Det var en stor förändring att stå framför så många, det var mäktigt. Jag har varit där i många år sedan jag var liten, det var kul att äntligen få vara där som artist. Det har varit ett av bandets största drömmar att få spela där och det var kul att det hände så pass tidigt i vår karriär.

Vad har ni för drömmar kvar?

En USA turné hade varit skitkul. Vi har folk som håller på lite med PR där nu och vi hoppas att vi kan få åka över dit och spela.

Vad står RA för?

När vi startade bandet hade jag en dröm där jag såg en svart vinylskiva med bokstäverna RA i guld. Jag snappade upp det och vi valde det som namn men har märkt att det är lite svårt att hitta oss på internet. Folk hittar oss inte på facebook exempelvis, det kommer upp en massa andra grejer. Men vi får leva med det.

Vad har ni på gång under 2015?

Vi är uppbokade för att spela i Paris i april och vi ska spela på en festival i Berlin till midsommar. Sedan kommer det väl att byggas på spelningar efter hand.

Vi kommer att spela mycket och har precis börjat gå in i replokalen igen för att spela in nya låtar. Det är lika bra att börja jobba på direkt. Vi ska försöka bli lite mer strukturerade och försöka sitta och skriva mycket mer.

Releasefesten ser vi fram mot mycket också.

RA Releasefest

Klicka in här och skriv upp dig om du vill gå på releasefesten

Här kan du klicka in på videon till senaste singeln The Void

RA @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011