Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

Being Blogged har fått nys om Viktor Olsson och de klipp han har lagt upp på Youtube. Av klippen att döma är det en kille med enorm talang och en stor röst. Men vem är han och vad har han på gång?
Susanna ringde upp Viktor för en intervju och det verkar som att det står en ödmjuk och glad kille någonstans i Stenungsund, redo för att ge sig ut på en spännande resa.

Skicka in din musik

Här kommer intervjun

Berätta lite kort om dig själv.

Jag heter Viktor Olsson är 22 år gammal. Jag skriver låtar och kommer från Stenungsund.

Jag har sett dina klipp på Youtube, du är jätteduktig och har en fantastisk röst. Vad är det du har på gång egentligen? Det undrar jag.

Det som är på gång är att det ska bli en skiva av det här. Skivan ska komma under våren och förhoppningsvis blir det till att ge sig ut och spela med låtarna.

Är skivan färdiginspelad?

Jag var på Gotland i somras och spelade in skivan tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg . Så jag var där i en vecka och spelade in låtarna som jag skrivit. Det var grymt roligt.

Men vad var det som ledde dig fram dit? Hur hamnade du på Gotland från första början?

Det är en ganska lång historia.
Jag försökte promota mig själv och låtarna jag skrivit för att hitta spelningar och så. Jag skickade några klipp där jag spelar till Tomas Andersson-Wij och frågade om jag kunde få vara förband till honom någon gång. Jag kunde ha åkt var som helst, bara för att få spela.
Tomas skulle inte ha något förband, men han tyckte om det jag hade gjort så han valde att skicka vidare mig till Mauro Scocco . Mauro började hjälpa mig med att träffa lite folk och boka lite möten och sånt.
På ett möte träffade jag en kille som heter Filip Adamo . Han blev lite av min mentor, tyckte att vi skulle göra en skiva och att vi skulle höra av oss till Peter Morén .
Sen träffade jag Peter och han började hjälpa mig att arrangera upp låtarna lite och så. Sedan åkte vi till Gotland och spelade in skivan.

Det måste kännas stort?

Ja så är det. Hela grejen har varit så där ”nypa i armen”, det händer inte liksom. Så det känns helt fantastiskt. Jag har träffat duktiga musiker och nya människor. Både Tomas Andersson-Wij och Mauro, de är husgudar hemma. Och att jobba med dem och med Peter Morén, det har varit fantastiskt. Skivan kommer att ges ut av Roxy Recordings och jag har skrivit på för United Stage som är ett boknings- och management bolag.

Hur kommer skivan att låta?

Det är i grund och botten poplåtar. Jag tycker mycket om soulmusik och folkrock. Lyssnar exempelvis på Tom Petty , Van Morrison , My Morning Jacket och War on Drugs . Det är väldigt blandat men det är pop med lite soulig färgning i det.

De två låtar som ligger ute på Youtube, kommer de att vara med på skivan?

Ja, de kommer att vara med. Både 27kvm och Stenungsund kommer att vara med på skivan.

Den självklara frågan, bor du på 27kvm i andra hand i Stenungsund?

Ja det är självbiografiskt. Jag utgår från mig själv, plockar något ord någonstans, som beskriver något fint men utifrån mig själv. Jag tror det blir bäst så och kan bara skriva på det sättet. Att jag utgår från mig själv. Där man är i livet och vad man håller på med.

Vad har du för drömmar och mål med musiken?

Jag vill fortsätta skriva låtar, utveckla låtskrivandet och hoppas på många spännande möten. Komma ut och spela live. Jag har alltid drömt att få spela i Lisebergshallen eller på Konserthuset i Göteborg. Jag har sett så många bra konserter där med min familj och med vänner när jag växte upp.
Men jag vet också att vägen dit är lång och att det krävs ett otroligt hårt arbete och att få får chans att göra det.

Har du något favoritljud? Det behöver inte vara musik.

Jag säger sångaren i My Morning Jacket. Jim James sångröst, den är helt otrolig.

Ja hur låter James? Det måste vi ju kolla in. Klicka här så får du veta!

Här kommer den otroligt fina låten 27kvm .

Klicka vidare in på Stenungsund .

Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

Viktor @
Facebook

[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011