U2 755
Efter att ha gjort typ tre, fyra album som de inte varit nöjda med (bland annat ett med RedOne ), släppte U2 Songs of Innocence igår under Apples presentation av iPhone 6 och Watch.
Det är Dagner Mouse som är huvudproducent för skivan tillsammans med Paul Epworth , Ryan Tedder , Declan Gaffney och Flood .
Skivan distribueras gratis till alla med ett iTunes-konto till sina datorer eller iOS-maskiner.
Detta är väl intressant av två anledningar:

Skicka in din musik

1) Det har aldrig gjorts tidigare. Att en skiva distribueras helt gratis direkt till folks mediabibliotek i datorn. (Det var bara att söka på den, så fanns den i mitt iTunes bibliotek).
Visst gratisalbum släpps hela tiden, men det är främst i gengäld med att man måste gilla sidan här, eller skicka ditt e-mail där. Oftast är det av okända människor, då mer etablerade artister verkar bjuda på låtar i lösvikt när de ska ge bort något.
Ett kraftigt statement från både U2 och Apple med andra ord. För i alla fall här i Sverige är försäljningen via iTunes försvinnande liten, och då hade det varit pengar man kunde ha eller mista.

2) Det är även ett sätt för U2 att kanske erkänna att inte ens denna version av albumet blev så bra det heller, så då kan de lika gärna skicka ut det till typ alla och dra ut på en turné där de drar in alla pengar.
Av folks reaktioner på Twitter i natt så var gratis det rätta priset på skivan, och gillar folk ändå det de hör så kommer Songs of Innocence att släppas den 13:e Oktober som fysiskt skiva och då även (antar jag) Spotify, och där kan ju de som verkligen gillar skivan lyssna och U2 drar in lite kulor på sitt distributionsexperiment.

För oss här i Sverige är det ändå trevligt att veta att Lykke Li sjunger med Bono på spåret The Troubles som får avsluta albumet.

http://youtu.be/nXJz3C12bWs
iTunes

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011