Tänk dig att du är medlem i ett nytt pojkband och bland de första större framträdanden du gör är i ett fullsatt Globen under tre kvällar för att värma upp inför Justin Bieber . 
Lägg sedan till det faktum att gruppen faktiskt inte ens släppt en enda singel, mer än ett par låtar på YouTube med tillhörande video som visar upp deras grymma talang som dansare.
Snacka om att börja på toppen.
Det var faktiskt fallet med Sveriges nya pojkband The Fooo .
”Det var helt otroligt!” Oscar Molander har svårt att dölja sin lycka i rösten när jag pratar med honom veckan efter konserten.
”Den känslan att gå ut på scenen var helt obeskrivlig. Det känns fortfarande lite overkligt att det faktiskt har hänt.”
Gruppen består av killarna Felix Sandman , Oscar Molander och Oscar Enestad från Stockholm samt Omar Rudberg från Göteborg. (Vars begynnelsebokstav då bildar gruppnamnet.)
Killarna blev ihopsatta av skivbolaget men just Felix och de två Oscarna kände varandra sedan tidigare då de alla tre går på dansskolan Base23. Medan Omar då går på dansskola här nere i Göteborg. Alla har med andra ord dansen i blodet, vilket verkligen syns om man kikar på deras videor som de lagt upp på YouTube. Där får vi en bra försmak om vad vi kan förvänta oss av gruppen när det kommer till både kommande singlar och liveframträdanden.
Även om Sverige är bra på att omfamna pojkband, finns det förvånansvärt få av dem här.
Just nu är det väl Youngblood och DotSE som varit något att hoppats på, så då är det mycket välkomnande med ytterligare ett.
”Jag tror det handlar om att hitta en kombination med en grupp som fungerar bra tillsammans. I vårt fall har vi nog lyckats väldigt bra med det.
Vi kommer väldigt bra överens i gruppen och är duktiga med det vi gör.”

Följ på Apple Music

-Skriver ni ert material själva?

”Nej, vi skriver inte själva, men vi har ju goda möjlighet och komma med tips och förslag. 
När vi hänger tillsammans på fritiden händer det väldigt ofta att vi tar upp en gitarr och spelar lite egna ackord, gör egna låtar och texter. -Sitter och myser och spelar musik liksom.”

Det kan med andra ord dyka upp låtar som även killarna varit med och skrivit vad det lider. 
När en singel dyker upp är dock inte helt bestämt. 
Både killarna och managementet vill att det ska bli så bra som möjligt och då får det ta den tid det tar – vilket alltid är en bra inställning.
De kommer i alla fall att jobba både i studion och köra lite spelningar under sommarlovet.

-Är det svårt att kombinera skolan med gruppen?

”Nej, det enda är att man måste hitta nya tider och ställen att plugga på, samt använda tiden på bästa sätt.”

-Hur ofta kan ni ses alla fyra då, i och med att Omar bor i Göteborg ?

”Vi försöker ses så ofta som möjligt och brukar ses varje helg. Så Omar pendlar upp från Göteborg.”

-Har det hänt mycket kring er efter att ni var förband till Justin Bieber?

”O ja! Hela den här förbandsgrejen har gett oss en otrolig boost och fått kulan att börja rulla liksom. Massa fina människor som tycker om det vi gjort, i form av videor och så där. Så ja, vi var fått väldigt mycket positiva grejer från det där.”

-Den stora frågan då. Fick ni träffa Justin?

”Nej, det fick vi faktiskt inte. 
Men egentligen spelar inte det så stor roll, för vi fick ändå stå på hans scen och vara förband åt honom och göra det vi älskar.”

Här kan ni se videorna till låtarna Kangaroos och Man over board .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011