DOLBY ATMOS

Johan @beingblogged

Det började med att Fredrik Virtanen skapade en Spotify-spellista med 200 låtar där alla enligt honom var fem plus.
Reglerna var enkla.
En låt per artist. En låt som man då givit fem stjärnor i iTunes (eller hur man nu betygsätter dem – och det behöver då inte vara DEN bästa låten med artisten). Låten måste finnas på Spotify.
När sedan en minst lika musiktokig säljare till mig på jobbet gjort sin 200 +++++ lista kände jag att det var dags att samla sin egna musiksmak på ett och samma ställe utefter dessa kriterier.
Men inte nog med det. Jag mailade även några vänner och frågade om de kunde göra detsamma. De var inte sena med att sammanställa sina 200 +++++ Låtar vill jag lova.

Jag skapade helt enkelt en spellista som är jag igenom alla mina årtionden.
En lista som definierar min musiksmak och hur den utvecklats under åren.
Det gör att jag har med synder som Toto – som jag älskade när jag var yngre. Eller Viva Las Vegas med ZZ Top , som vad fantastisk då – och som jag fortfarande tycker är lysande.
Min passion för filmmusik fick dock stryka på foten och även om jag i ett tidigt skede hade med en fem spår från olika score, är det nu bara Daft Punk som får representera den genren med sin mer popiga musik från Tron Legacy .
Även musikaler har varit en stor passion och när jag i slutskedet av listan fortfarande hittade popmusik som borde vara med, så fick en Webber -låt stryka på foten. Kvar är dock en låt från Chess , samt musikalfilmen Moulin Rouge!
Annars hittar ni låtar som jag älskade när jag var yngre av artiser som Thompson Twins , Glenn Frey och a-Ha .
Min enorma dyrkan av Pet Shop Boys syns självklart tydligt i listan med Boy George -låten Crying game , Eight Wonder samt deras samarbete med Electronic , Robbie William s, Liza och Dusty (som här konstigt nog inte är representerad med en låt av Pet Shop Boys – men en låt som kanske är mer PSB än de låtar de själva gjorde åt damen.
Självklart finns mycket dansmusik från 90 och 00 / 10-talet. Det är ju den perioden som min passion för dansumsik skapades. Dock fanns inget med KLF , så jag blev själaglad när i alla fall Tammy Wynette stod som artist på Justified and ancient .
Dock har jag försökt att inte ta allt för nya låtar av den anledningen att det kan vara svårt att skilja på nyhetens behag och en låt som faktiskt står sig i typ 20 år. Men det är ju omöjligt att inte ha med Jelousy med Will Young och Faster med The Saturdays .

Jag hoppas att ni ska uppskatta samlingen/ samlingarna lika mycket som jag gör (och som det var att göra den) för att få en nostalgitripp, samt även upptäcka nya favoriter.


Direktlänk till Spotify .

+++++

Ken @OswaldsPopcorn

Mitt mål var att försöka skapa en så bra bild som möjligt av hur min musiksmak har utvecklats genom åren (sedan den lämnade barnskivorna) med hjälp av 200 fantastiska låtar.
Här finns alltså artister jag dyrkat där jag tvingats välja något av deras bästa alster – men också låtar jag avgudat där artisten aldrig var speciellt intressant i sammanhanget. Självklart finns här dessutom en radda med låtar från Melodifestivalen & Eurovision.
Värst var att välja låtar från favoritartisterna där man har hört ungefär allt, och målet där blev att låta några få med de uppenbara hitsen medan andra fick bidra med de där låtarna som bara är fem plus i mina öron.
Så. Hoppas ni ska gilla. Det känns på något sätt väldigt personligt, men samtidigt sjukt kul.


Direktlänk till Spotify .

+++++

Fredrik @Iam_Fred

En samling låtar från de sista fem decennierna, med mer och ibland mindre uppenbara val. En tonvikt på 80- och 90-talet. De årtionden som jag växte upp och då musiken tog en extra stor plats. Dessa låtar kommer alltid att finnas med i soundtracket till mitt liv. Blandade genrer men med en stor förkärlek åt det melankoliska.


Direktlänk till Spotify .

+++++

Arne @ArneSjogren


Direktlänk till Spotify .

+++++

Kristian @boskr

Jag hade väl inga stora tankar när jag skapade listan, mer än att den skulle innehålla en massa fantastiska låtar! Jag är nog rätt bra på att ’Kill my darlings’, så det tog inte så länge, men så klart så saknas en massa bra låtar på Spotify. Men här får ni en resa igenom mitt liv, från mitt barndom i Storbritannien, till när jag började upptäcka svensk musik, till när jag flyttade hit… och sedan en massa pop från hela världen på det också. Listan, som för de andra här, är väldigt individuell. Och så ska det nog vara, eller hur?


Direktlänk till Spotify .

+++++

Markus @hencethename


Direktlänk till Spotify .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011